Vier opvallende ontwikkelingen op indoorlocatie in 2021

Dit jaar zou een belangrijke mijlpaal zijn in de mogelijkheid om draadloze apparaten binnenshuis te lokaliseren wanneer bellers 911 bellen, zodat eerstehulpverleners ze sneller kunnen bereiken. Het liep niet helemaal op die manier; de ontwikkeling en implementatie van de technologieën die dit mogelijk maken, gaat langzamer dan verwacht. Maar het beweegt. En hier zijn enkele van de meest recente opmerkelijke ontwikkelingen met betrekking tot mobiele locatie, met name binnenshuis.

-Het jaar begon met nationale draadloze operators die de Federal Communications Commission vroegen om de deadline van april 2021 uit te stellen voor de implementatie van nieuwe vereisten rond het leveren van verticale (ook wel z-as) locatie voor draadloze 911-bellers, onder vermelding van technische problemen en verloren testen tijd als gevolg van de pandemie. De FCC wees die oproepen af ​​en zodra de deadline verstreken was, startte ze een onderzoek naar de vraag of operators zich aan de deadline hadden gehouden en kwam tot de conclusie dat dit niet het geval was. Dit leidde naar schikkingen met de drie nationale operatoren, aangekondigd in juni, waarbij elk bedrijf binnen zeven dagen moest beginnen met het verstrekken van alle beschikbare z-as locatie-informatie aan 911 callcenters, een nalevingsplan implementeerde met specifieke test- en rapportagevoorwaarden; en om een ​​schikkingsbedrag van $ 100.000 te betalen. Een FCC-woordvoerder vertelde: RCR draadloos nieuws dat de vervoerders zich houden aan die schikkingen, die ook vereisen dat de vervoerders uiterlijk in april 2022 moeten voldoen aan de voorwaarden waaraan ze in april 2021 moesten voldoen.

-Behalve het regelgevende front waren er een paar bijzonder opmerkelijke acquisities in positionering. In juni kocht Verizon nauwkeurig positioneringsbedrijf Senion om zijn mogelijkheden op dit gebied voor bedrijfstoepassingen— terwijl operators verplicht zijn om 911 een betere indoorlocatie te bieden, zien ze duidelijk ook een commerciële businesscase voor deze mogelijkheid. Ondertussen heeft Motorola Solutions onlangs aangekondigd dat het E911-locatieprovider 911 Datamaster heeft overgenomen voor een niet nader genoemd bedrag, om zijn locatiemogelijkheden te versterken als onderdeel van zijn 911 callcenteroplossingen en de behoeften van Public Safety Answering Points bij de overgang naar NG911.

– Op chipniveau, Qualcomm aangekondigd in juni dat het de mogelijkheden van zijn Qualcomm Location Suite aan het verbeteren was om verbeterde horizontale en verticale positioneringsinformatie te bieden en te voldoen aan de nieuwe FCC-regels. “De upgrade zal eerstehulpverleners helpen om de verdieping in een gebouw met meerdere verdiepingen van waaruit een noodoproep werd geplaatst beter te bepalen”, schreef Jean-Michel Rousseau, senior directeur productbeheer bij Qualcomm, in een blogpost op het nieuws. “In staat zijn om met een hoge mate van nauwkeurigheid te lokaliseren waar een noodsituatie zich voordoet, zal waarschijnlijk een gamechanger zijn voor hulpdiensten en voor mensen die 911 bellen.”

Qualcomm sloot een deal met z-as informatieprovider Polaris Wireless om een ​​geïntegreerde oplossing te bieden voor featurephones en andere apparaten die geen deel uitmaken van de iOS- of Android-ecosystemen, en maakte toen ook een soortgelijke integratieovereenkomst met NextNav, die ook informatie over de z-as biedt.

-Het was ook een belangrijk jaar voor NextNav, dat naar de beurs ging in een combinatie met een Special Purpose Acquisition Company (SPAC) in een transactie die het bedrijf op meer dan een miljard dollar waardeerde. NextNav exploiteert een 3D-geolocatieservice genaamd Pinnacle die naar eigen zeggen meer beschikbaar is in de 4.400 steden en dorpen in de VS; het heeft zijn eigen netwerk, TerraPoiNT genaamd, om radiopositionerings- en timinginformatie te verstrekken, dat volgens het bedrijf aanvankelijk in 47 stedelijke centra wordt ingezet. NextNav heeft ook landelijke 900 MHz-spectrumlicenties en een wereldwijd IP-portfolio op het gebied van ondersteunende technologie.

NextNAv volgde zijn go-publicatie op met een onlangs aangekondigde samenwerking met Bosch Sensortec, waarbij de barometrische druksensoren van Bosch een NextNav-certificeringsprogramma zullen doorlopen om hun vermogen en nauwkeurigheid te certificeren bij het verstrekken van verticale locatie-informatie voor consumentenelektronica, voor een reeks gebruikssituaties . NextNav lanceerde dit jaar zijn certificeringsprogramma.

-En misschien een glimp van wat er in het verschiet ligt voor de positioneringsmogelijkheden van carriers, Huawei eerder dit jaar aangekondigd dat het de eerste was die 5G-binnenpositioneringsmogelijkheden in een live-netwerk demonstreerde en verifieerde, in samenwerking met China Mobile Suzhou om een ​​grootstedelijke transportlocatie in Suzhou te testen, een grote stad aan de rand van de provincie Jiangsu in het oosten van China. Huawei zei dat het zelfs met verborgen radio-eenheden een positioneringsnauwkeurigheid van 3 tot 5 meter kon bereiken in 90% van de perron- en halgebieden van het metrostation.

Positioneringsmogelijkheden voor 5G zijn medio 2020 toegevoegd aan release 16 en zullen naar verwachting in de loop van de tijd nog nauwkeuriger worden en een terrestrisch alternatief bieden voor het gebruik van GPS voor positioneringsinformatie. De toevoeging van indoor positioning-mogelijkheden aan 5G betekent dat providers kunnen vertrouwen op hun eigen mobiele netwerken, niet op relaties van derden of zelfs andere technologieën zoals wifi of op Bluetooth gebaseerde bakens, om goede indoor positioneringsgegevens te hebben . “Deze nieuwe aanpak vergemakkelijkt het positioneren van de openheid voor applicaties op de bovenste laag via MEC, waardoor telecomcarriers een unieke positie krijgen om het industriële 5G-ecosysteem te ontwikkelen”, stelde Huawei bij de aankondiging van zijn testnieuws. “Omdat 5G zich snel uitbreidt naar verschillende industrieën, zal 5G indoor positionering telecomcarriers in staat stellen om gediversifieerde hoogwaardige diensten te leveren aan transporthubs, industriële productie, gezondheidszorgdiensten en andere toepassingen die enorm afhankelijk zijn van nauwkeurige locatie-informatie.”

creditSource link

Wifiseeker.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart