Telefónica koopt apparatuur van Ericsson om Huawei-apparatuur te vervangen

Telefónica is van plan om Standalone 5G in te zetten vanaf 2022

De Spaanse telecomoperator Telefónica heeft apparatuur gekocht van de Zweedse leverancier Ericsson met als doel apparatuur te vervangen die eerder door de Chinese leverancier Huawei was ingezet, zo meldt de lokale krant Expansion.

Een bron bij de Spaanse telco had het Expansion-rapport bevestigd.

De vervanging van 5G mobiele netwerkapparatuur maakt volgens de bron deel uit van de in 2019 aangekondigde strategie van Telefónica om leveranciers te diversifiëren.

Het rapport merkte op dat Telefónica aanvankelijk een aantal door Huawei vervaardigde apparatuur had uitgerold voordat het op zoek was naar alternatieve benodigdheden voor zijn 5G-netwerk.

De bron bij de Spaanse telco weigerde te zeggen hoeveel apparatuur Telefónica van Ericsson heeft gekocht of wanneer de aankoop is gedaan.

De regering van de Verenigde Staten had er eerder bij enkele van haar belangrijkste bondgenoten op aangedrongen om 5G-kits te verwijderen en te vervangen die door Chinese bedrijven waren ontwikkeld vanwege veiligheidsproblemen.

De regering van de Verenigde Staten heeft beweerd dat de uitrusting van Huawei door het Chinese regime zou kunnen worden gebruikt voor spionage. Zowel Huawei als de Chinese regering hebben de beschuldigingen herhaaldelijk ontkend.

Telefónica zei eerder dat het verwacht te beginnen met de implementatie van 5G Standalone (SA) -diensten in 2022.

De drie initiële use-cases die zijn ontwikkeld door Telefónica Tech en die vanaf januari 2022 zullen worden verkocht door Telefónica Empresas, de ondernemingsdivisie van de telco, zijn: Automatisch geleide robotvoertuigen voor gebruik in onder meer magazijnen; systemen voor onderhoud op afstand die gebruikmaken van technologie, waaronder slimme brillen; en drones voor sitesurveillance.

De telco zei dat de automatisch geleide voertuigen voor industrieel gebruik zijn verbonden via een IoT-visualisatie- en routeplanningsplatform, om de communicatie met hen op een bidirectionele manier te beheren, wat het uitvoeren van repetitieve taken zonder menselijke tussenkomst vergemakkelijkt. Deze use case, die vooral geschikt is voor de industriële, logistieke en transportsector, kan zowel in LTE- als in 5G-omgevingen werken.

Met de hulp op afstand, optioneel inclusief augmented reality, kan apparatuur in realtime worden bediend of gerepareerd, zonder dat het fysiek op de locatie van de locatie waar het incident plaatsvindt, hoeft te zijn, aldus de vervoerder. Hiervoor wordt volgens het bedrijf een platform voor monitoring en assistentie op afstand gebruikt waarop apparaten zoals een smartphone, een tablet of een slimme bril zijn aangesloten, wat het werk van technici in het veld vereenvoudigt.

Telefónica voegde eraan toe dat de geïdentificeerde applicaties volledig zouden worden ondersteund door de huidige niet-zelfstandige 5G-technologie en LTE. De drie aanbiedingen worden verkocht via het openbare mobiele netwerk of naast een volledige privé-implementatie.

In juli 2021 kondigde Telefónica officieel zijn beslissing aan om de contracten voor de implementatie van zijn 5G stand-alone radionetwerken in heel Spanje toe te kennen aan de Scandinavische leveranciers Ericsson en Nokia.

De inzet van Nokia en Ericsson 5G SA-netwerken zal worden uitgevoerd op de 3,5 GHz- en 700 MHz-banden, zei Telefónica.

Telefónica biedt momenteel 5G-dekking aan meer dan 80% van de Spaanse bevolking. Tijdens de eerste helft van 2021 was de uitrol van 5G gericht op het voltooien van de dekking in de steden die vorig jaar werden ingezet en het bereiken van steden met meer dan 20.000 inwoners.

Alle provinciale hoofdsteden en autonome steden, 100% van de steden met meer dan 50.000 inwoners en 98% van die met meer dan 20.000 inwoners, evenals kleine steden in alle autonome gemeenschappen hebben al 5G, aldus de Spaanse telco.

Het 5G-netwerk van Telefónica combineert momenteel de inzet van 5G NSA en DSS (Dynamic Spectrum Sharing).

creditSource link

Wifiseeker.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart