Spaanse regering start proces om in 2022 meer 5G-spectrum toe te kennen

Spanje is van plan mmWave 5G te openen met 26 GHz-bandtoewijzingen

De Spaanse regering is het proces gestart om meer spectrum voor 5G mobiele diensten in het land te veilen.

Het ministerie van Economische Zaken en Digitale Transformatie heeft onlangs een openbare consultatie gepubliceerd over de vraag naar en het beheer- en exploitatiemodel van de 26 GHz-frequentieband, een van de banden die als prioriteit zijn aangemerkt voor de ontwikkeling van 5G-technologie, samen met de 700 MHz en 3,5 GHz-banden.

De 26 GHz-band is de laatste spectrumband die nog moet worden toegewezen aan Spaanse providers voor 5G.

“De 26 GHz-band is geschikt voor het aanbieden van elektronische communicatiediensten, maar ook voor meervoudig gebruik van lage dekking, hoge capaciteit en lage latentie, zoals bijvoorbeeld de specifieke dekking van gebieden met een hoge verkeersdichtheid. , industriële toepassingen, gaming, augmented reality of de transportsector”, aldus het ministerie in een verklaring.

Volgens het ministerie is dit consultatieproces de vorige stap voordat het veilingproces voor de toekenning van de 26GHz-band start, dat in de tweede helft van 2022 zal plaatsvinden. “Het beschikbaar stellen van deze band aan de sector zal een stimulans zijn voor de implementatie en ontwikkeling van 5G-technologie in Spanje en het is een maatregel die is opgenomen in het herstel-, transformatie- en veerkrachtplan”, voegde het ministerie eraan toe.

In juli 2021 heeft de Spaanse regering in totaal 1,1 miljard euro (momenteel $ 1,24 miljard) opgehaald in de 700 MHz-spectrumveiling, waarbij lokale operators Telefónica, Vodafone en Orange deze belangrijke frequenties veilig stelden om 5G-diensten uit te breiden.

Het Spaanse ministerie van Economische Zaken liet weten dat de regering zo’n 15 miljoen euro boven de startprijs heeft opgehaald. De regering heeft ook bevestigd dat elke vergunning een looptijd heeft van 20 jaar, oplopend tot maximaal 40 jaar.

Het aanbestedingsproces voor het 700 MHz-spectrum was verdeeld in twee blokken van 2×10 megahertz en drie van 5 megahertz, bestaande uit in totaal 12 biedrondes, die werd betwist door de drie grote operators van het land nadat de lokale operator Masmovil had besloten niet deel te nemen aan de aanbestedingsprocedure. het proces.

Vodafone Spanje zei dat het in totaal 350 miljoen euro heeft uitgegeven aan 2×10 megahertz-blokken, die in één keer zullen worden betaald, naast een licentievergoeding van 15,5 miljoen euro die elk jaar moet worden betaald. De operator zei dat het de nieuwe frequenties zou gebruiken om zijn 5G-voetafdruk uit te breiden en een betere dekking te bieden, ook binnenshuis.

Telefónica gaf 310 miljoen euro uit voor 2×10 megahertz en betaalde iets minder vanwege snellere uitrolverplichtingen.

Ondertussen gaf Orange Spain 350 miljoen euro uit voor hetzelfde spectrumblok.

Spaanse operators hebben al 5G-diensten gelanceerd via spectrum in de 3,5 GHz, die in 2018 werd toegekend.

In februari 2021 had het Spaanse ministerie van Economische Zaken en Digitale Transformatie de resterende twee 10 megahertz blokken spectrum in de 3,5 GHz-band toegekend aan lokale carriers Orange en Telefonica.

Orange en Telefónica waren de enige twee operators die deelnamen aan deze laatste veiling, die elk de startprijs van 21 miljoen euro betaalden voor een blok van 10 megahertz.

creditSource link

Wifiseeker.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart