Masmovil 5G-netwerk bereikt 686 dorpen en steden in heel Spanje

Masomovil gebruikt 80 megahertz in de 3,5 GHz-band

De Spaanse telecomoperator Masmovil biedt momenteel 5G-service aan in 686 steden in 40 provincies in heel Spanje voor de klanten van zijn Yoigo-merk, aldus het bedrijf in een release.

Volgens de telco is 54% van de bevolking van het land al gedekt door zijn 5G-netwerkinfrastructuur.

De 5G-dienst van de koerier wordt aangeboden via een combinatie van zijn eigen infrastructuur en een overeenkomst met rivaliserende operator Orange. Masmovil heeft momenteel 80 megahertz spectrum in de 3,5 GHz-band voor de levering van 5G.

Enkele van de provincies waarin de provider 5G biedt, zijn onder meer Alicante, Almería, Asturias, Ávila, Barcelona, ​​Cádiz, Cantabria, Córdoba, Granada, Huelva, Huesca, León, Lugo, Madrid, Málaga, Melilla, Murcia, Navarra, Ourense, Las Palmas, Pontevedra, La Rioja, Salamanca, Santa Cruz de Tenerife, Sevilla, Valencia, Valladolid, Zamora en Zaragoza. Sinds september breidde de telco zijn 5G-infrastructuur uit in 133 steden in heel Spanje.

De operator zei ook dat het de komende maanden de 5G-infrastructuur wil blijven inzetten om zijn huidige dekking uit te breiden. De telco merkte ook op dat zijn 5G-portfolio al meer dan 30 apparaten omvat.

In oktober 2019 tekende Masmovil een overeenkomst met Orange Spain voor mobiele, glasvezel- en breedbandtechnologieën. De deal geeft Masmovil toegang tot het volledige 5G-netwerk van Orange Spain dankzij een “virtual active sharing mode”-overeenkomst, waardoor het 5G kan inzetten op 4.500 locaties die 35% van de Spaanse bevolking dekken in 40 grote steden, waaronder Madrid, Barcelona, ​​​​Valencia , Sevilla, Zaragoza, Malaga en Bilbao. Orange zal tot eind 2021 in totaal 1.500 nieuwe sites in gebruik nemen in Spanje.

De 5G-deal tussen Masmovil en Orange is geldig tot 2028 en kan met 5 jaar worden verlengd.

Rival Orange biedt al 5G-diensten aan in 787 steden in 38 provincies in het hele land. Volgens de Europese operator bereikt zijn 5G-netwerkinfrastructuur al 52% van de Spaanse bevolking.

Orange had gezegd dat het verwacht dat zijn 5G-netwerk eind 2022 90% van de Spaanse bevolking zal bereiken.

Orange biedt momenteel 5G in het land aan via een combinatie van niet-zelfstandige (NSA) 5G en Dynamic Spectrum Sharing (DSS)-technologieën. De operator lanceerde in september 2020 commerciële 5G-diensten in Spanje met behulp van apparatuur van de Zweedse leverancier Ericsson.

Ondertussen zei Telefónica eerder dat het de dekking van zijn 5G-netwerk heeft uitgebreid tot meer dan 80% van de bevolking van het land vanaf het einde van het eerste kwartaal van 2021, met meer dan 4.300 nodes geïnstalleerd die dekking bieden aan meer dan 37 miljoen inwoners.

De telco zei dat zijn 5G-netwerk 1.253 steden in heel Spanje bereikte. Het bedrijf lanceerde zijn 5G-service in september 2020.

Vodafone had in juni 2019 het eerste commerciële 5G-netwerk van Spanje gelanceerd in Madrid, Barcelona, ​​Valencia, Sevilla, Malaga, Zaragoza, Bilbao, Vitoria, San Sebastian, La Coruna, Vigo, Gijon, Pamplona, ​​Logroño en Santander. dan 130 use-cases via het 5G-netwerk op gebieden zoals slimme steden, landbouw, gezondheid en toerisme met de samenwerking van ongeveer 30 partners.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Wifiseeker.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart