Het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf LG Electronics toonde 6G-technologie tijdens de ‘2021 Korea Science and Technology Exhibition’ die onlangs werd gehouden in KINTEX in Ilsan, Zuid-Korea.
Tijdens het evenement werd verwacht dat LG voor het eerst een eindversterker voor 6G zou onthullen, een apparaat dat het samen met het Duitse Fraunhofer Research Institute heeft ontwikkeld.
Dit is dezelfde versterker die LG gebruikte tijdens zijn 6G-demo in Berlijn in augustus 2021. Op dat moment zei LG Electronics dat het met succes de verzending en ontvangst van draadloze “6G” terahertz (THz)-gegevens over 100 meter in een buitenomgeving.
6G-systemen bestaan technisch gezien niet omdat ze nog niet zijn gestandaardiseerd, maar er wordt onderzoek gedaan naar terahertz-frequenties – voorbij de millimetergolf – om deel uit te maken van toekomstige systemen.
LG merkte op dat, omdat terahertz-frequenties een kort bereik hebben en vermogensverlies ervaren tijdens verzending en ontvangst tussen antennes, een van de grootste uitdagingen voor de toekomst van draadloze 6G de behoefte is aan vermogensversterking om een stabiel signaal te genereren over ultrabreedbandfrequenties. De eindversterker ontwikkeld door LG, Fraunhofer HHI en het Fraunhofer Institute for Applied Solid State Physics (IAF) was cruciaal voor het succes van deze laatste test, voegde het Koreaanse bedrijf eraan toe.
De eindversterker kan een stabiele signaaloutput genereren tot 15 dBm in het frequentiebereik tussen 155 en 175 GHz. LG merkte op dat het ook succesvol was in het demonstreren van adaptieve beamforming-technologie, die de richting van het signaal verandert in overeenstemming met veranderingen in het kanaal en de ontvangerpositie; evenals high-gain antenneschakeling, die uitgangssignalen van meerdere eindversterkers combineert en naar specifieke antennes verzendt.
In 2019 heeft LG het LG-KAIST 6G Research Center opgericht in samenwerking met het Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST).
LG en KAIST werkten eerder samen met het in de VS gevestigde test- en meetbedrijf Keysight Technologies met als doel onderzoek te doen naar toekomstige 6G-technologieën.
Volgens de voorwaarden van de overeenkomst zullen de drie partners samenwerken bij de ontwikkeling van technologieën met betrekking tot terahertz-frequenties, algemeen gezien als een belangrijke frequentieband voor 6G-communicatie, die nog niet zijn gestandaardiseerd. De partners streven ernaar om het 6G-onderzoek in 2024 af te ronden.
LG zei eerder dat 6G naar verwachting in 2029 op de markt zal komen. LG merkte ook op dat toekomstige 6G-technologieën een hogere datasnelheid, lagere latentie en hogere betrouwbaarheid zullen bieden dan 5G, en het concept van Ambient Internet of Everything (AIoE) zullen kunnen brengen. , die gebruikers een verbeterde verbonden ervaring biedt.
De regering van Zuid-Korea zei eerder dat het van plan is om in 2026 een proefproject te starten voor nog niet gestandaardiseerde 6G-mobiele diensten. De Koreaanse regering verwacht dat 6G-diensten tussen 2028 en 2030 commercieel beschikbaar zullen zijn in Korea.
De strategie van de Koreaanse regering voor 6G bestaat uit de preventieve ontwikkeling van technologieën van de volgende generatie, het veiligstellen van standaardoctrooien en octrooien met een hoge toegevoegde waarde, en het leggen van R&D- en industriële basis. De overheid selecteerde vijf grote gebieden voor het proefproject: Digital healthcare immersive content, zelfrijdende auto’s, slimme steden en slimme fabrieken.
RCR Wireless News publiceerde een redactioneel rapport over toekomstige 6G-technologie, genaamd “Is het echt tijd om over 6G te praten?”, waarin belangrijke industrieleiders en analisten praten over de eerste inspanningen voor de toekomstige ontwikkeling van 6G. Klik hier om toegang te krijgen tot het rapport.
creditSource link