Huawei, China Unicom tonen vooruitgang bij het 5G Capital-project van Peking

5G Capital bedoeld om van Beijing een “gigabitstad” te maken

De Chinese leverancier Huawei en China Unicom Beijing en Huawei hebben de voortgang laten zien van het “5G Capital”-project, waarmee de partners van Beijing een gigabitstad willen maken die de opkomende 5G-use cases kan ondersteunen.

De partners zeiden dat het bouwen van 5G-netwerken die voldoen aan de hoge normen van Peking een van de hoofddoelen is van het China Unicom Beijing en Huawei “5G Capital”-project.

China Unicom Beijing en Huawei hebben onlangs een “sneeuwervaringstour” georganiseerd met bijna 20 use-cases langs de snelweg, bij de nationale alpineskicentra in het Yanqing-district van Peking en in het buitenwijk Fuyukou van Peking. De demo demonstreerde de uplink- en downlink-mogelijkheden van 5G gigabit-netwerken in zowel binnen- als buitenruimtes.

Yang Lifan, plaatsvervangend algemeen directeur van China Unicom Beijing, zei: “We hebben uitstekende 5G-netwerken gebouwd voor commerciële uitrol in Beijing. Met slimme operaties op basis van gebruikersgerichte netwerkbeoordelingscriteria die in mei 2020 zijn vrijgegeven, hebben we ons gericht op nieuwe implementatie, optimalisatie en onderhoud om 5G-gigabit-netwerken te bouwen die een gigabit-ervaring garanderen voor een verscheidenheid aan gebruikssituaties.”

Ritchie Peng, president van Huawei’s 5G-productlijn, voegde toe: “Sinds het project dat in april vorig jaar werd gelanceerd, werken we samen met China Unicom Beijing aan het testen en commercieel uitrollen van 10 oplossingen, waaronder MetaAAU, alomtegenwoordige indoor gigabit en super-uplink. Samen hebben we een wereldwijde benchmark voor 5G opgesteld. We zijn erg blij om te zien dat de netwerken van China Unicom Beijing dit jaar in verschillende ervaringstours zijn gebruikt, wat sterke 5G-mogelijkheden demonstreert in drukke speeltuinen, snelwegen, bergen en landelijke gebieden.”

Dankzij continue 5G-dekking kan China Unicom Beijing 10 nieuwe 5G-diensten aanbieden aan gebruikers die met 100 km/u reizen op een snelweg met tunnels. Deze services bieden ultrasnelle 5G-upload en -download, focustracking van 5G-live-uitzendingen, 5G-sportgameweergave, 5G-cloudgaming, 5G realtime-conferenties, spraakoproepen via sporthorloges, gezondheidsmonitoring en 5G-netwerktoepassingen in voertuigen.

In het nationale alpineskicentrum in het Yanqing-district biedt China Unicom Beijing spelers en toeschouwers een scala aan slimme diensten, waaronder slimme bescherming tegen COVID-19, realtime weermonitoring, 5G-uitzendrugzakken, push-to-talk via mobiele (PoC) handheld-terminals, materiaalbeheer en 5G-eerste hulp om de 5G-uplink- en downlink-gigabit-mogelijkheden te maximaliseren, aldus de partners.

Eind september hadden Chinese mobiele operators in de Chinese hoofdstad Peking in totaal 45.700 5G-basisstations ingezet. Volgens gegevens die zijn vrijgegeven door de Beijing Communications Administration, heeft de stad meer dan 12 miljoen 5G-gebruikers.

Het rapport gaf ook aan dat elke 10.000 mensen in Peking bijna 20 5G-basisstations gebruiken, de eerste plaats in China.

Het 5G-netwerk heeft volgens het rapport de belangrijkste binnenstadsgebieden van de hoofdstad, het centrale zakendistrict van de stad en het Olympisch sportcentrum bestreken. Op dit moment is de bouw van 5G-basisstations voltooid op de locaties voor de Olympische Winterspelen van 2022 in Peking’s noordwestelijke Yanqing-district, en 90% van de locaties in het centrum van Peking. Bovendien zijn alle 5G-basisstations langs de Beijing-Chongli Expressway en de hogesnelheidslijn Beijing-Zhangjiakou al gebouwd.

creditSource link

Wifiseeker.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart