Er zijn tal van redenen waarom tanden afslijten of zelfs gewoon kunnen ontbreken. Een erfelijke aandoening, een jammerlijk ongeval of natuurlijke slijtage: het kan er allemaal voor zorgen dat jouw gebit niet meer hetzelfde is dan het ooit eens was. En zo blijven rondlopen met een tand, of een paar tanden te weinig is natuurlijk ook geen oplossing. Nog afgezien van de esthetische applicaties van zo’n gebit moet er ook een praktische kant in ogenschouw worden genomen: er komt extra druk op de andere tanden te liggen wat weer voor een snellere afslijting zorgt van de naburige tanden.

Kleinsman implantaten

Bij het ontbreken van één of enkele tanden dient er nog niet meteen een hele prothese gemaakt en ingebracht te worden. Een beter en duurzamer alternatief is het inbrengen en vastzetten van implantaten. Implantaten zijn in essentie kunstwortels die in de kaak worden geplaatst. Eenmaal het implantaat van Straumann in de kaak vastzit worden er kronen ontwikkeld die aan dat implantaat vastgemaakt wordt. Zo kan je opnieuw genieten van een stralende glimlach zonder daarvoor een traditioneel kunstgebit aan te moeten schaffen. Je kan het hele proces overigens nalezen op Kleinsman.de.

Echte kwaliteit

Implantaten zijn een goede oplossing voor dergelijke problemen omdat de moderne varianten van implantaten al dermate sterk zijn dat ze het makkelijk winnen van een traditioneel kunstgebit. Dat betekent dat je je echt geen zorgen hoeft te maken over het eten van hard voedsel of de look van jouw tanden. Alles is perfect afgestemd aan wat jouw noden zijn.